INFORMACJA O REALIZOWANEJ STRATEGII PODATKOWEJ PRZEDSIĘBIORSTWA ZBOŻOWO-MŁYNARSKIEGO „PZZ” W STOISŁAWIU S.A. ZA ROK 2021/2022
Jako firma o długoletnich tradycjach i bogatej historii dążymy do utrzymania swej wysokiej pozycji na rynku zbożowo-młynarskim, a także wiarygodności u klientów oraz dostawców. Pragniemy stworzyć nowy, lepszy wizerunek firmy, zarówno na rynku polskim, jak i międzynarodowym.
Utrzymanie wysokiej jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego naszych wyrobów, dążenie do ciągłego doskonalenia oraz zaspokojenie potrzeb klientów należą do najważniejszych celów kierownictwa oraz całej załogi Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A..
Stojąc w obliczu nowych wyzwań stawianych w zakresie jakości wyrobów spożywczych, chcemy dostarczać naszym odbiorcom, zarówno obecnym, jak i potencjalnym, wyroby spełniające ich oczekiwania i gwarantujące zadowolenie.
Jednocześnie zapewniamy, że nasze produkty są bezpieczne ze zdrowotnego punktu widzenia.
Chcemy być konkurencyjni pod względem atrakcyjności cenowej oraz kompleksowości i terminowości świadczonych przez nas usług.
Potwierdzeniem tego, że wymagania jakościowe są spełniane, będzie wzrost zaufania klientów oraz innych zainteresowanych stron.
Nasze wysiłki mające na celu produkcję bezpiecznych wyrobów oparte są na następujących założeniach:
Deklarowana polityka jakości i bezpieczeństwa żywności i pasz realizowana jest przy ścisłej współpracy kierownictwa z załogą, klientami oraz dostawcami. Zaangażowanie załogi Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A., w utrzymanie i doskonalenie systemu jakości i bezpieczeństwa żywności i pasz stanowi gwarancję, że wyrób gotowy i świadczone usługi spełniają wymagania klientów i norm jakościowych.
Gwarancją realizacji powyższych celów będzie doskonalenie Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności i Pasz opartego na normach PN-EN ISO 22000:2006 oraz wymogów standardu GMP+, IFS oraz REDcert.
Powstanie Przedsiębiorstwa datuje się od 20 października 1958 roku.
W przeciągu kilku dziesięcioleci przedsiębiorstwo funkcjonowało w różnych warunkach gospodarczych dostosowując się do aktualnych potrzeb rynkowych.
Przedsiębiorstwo od wielu lat przoduje w branży zbożowo-młynarskiej w kraju. Zakład jako jeden z pierwszych zakupił i zamontował w swoich obiektach:
- automatyczne linie paczkujące wyroby w jednokilogramowe torebki;
- sterowane elektronicznie linie do pakowania mąk piekarniczych w 50-kilogramowe papierowe worki wentylowe, z równoczesnym załadunkiem na samochód;
- światowej klasy nawilżacze do ziarna w czyszczarni młyna;
- piętrowe mlewniki;
- laboratoryjny komputerowy sprzęt do oznaczania parametrów jakości.
Przedsiębiorstwo kupuje rocznie 100 tys. ton zbóż na potrzeby produkcyjne młynów w Stoisławiu. Skupowane zboże wymaga przerobu pozwalającego na przygotowanie jednolitych parametrycznie partii zbóż do przemiału. Elewator zbożowy w Stoisławiu o pojemności blisko 100 tys. ton jest największym obiektem tego typu w Polsce.
Wszystkie poczynania inwestycyjne przedsiębiorstwa służą jednemu celowi – wyprodukowaniu mąk, kasz i płatków o najwyższej jakości.
Przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest:Status prawny - spółka akcyjna
Akcjonariusze (wg stanu na dzień 30.09.2023 r.):
Główny Akcjonariusz:
Krajowa Grupa Spożywcza S.A. -udział w kapitale 70,64%
Pozostali Akcjonariusze -udział w kapitale 29,36%
Data rozpoczęcia działalności - 1 czerwca 2008 r.
Data powstania - 20 października 1958 r.
Zatrudnienie - 145 osób
Powierzchnia gruntów - 14,2 ha
Zarząd Spółki
Prezes Zarządu - Mirosław Narojek Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Rada Nadzorcza
Przewodniczący Rady Nadzorczej - Rafał Małecki
Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej - Maciej Jankiewicz
Sekretarz Rady Nadzorczej - Piotr Kryczka
Członek Rady Nadzorczej - Urszula Domańska
Członek Rady Nadzorczej - Michał Broda
Członek Rady Nadzorczej - Anna Dzieżyk